Het Kindhuis: coaching & therapie voor je kind en advies voor jou als ouder

Ouder advies

Heeft mijn kind ADHD, is het hooggevoelig en/of hoogbegaafd, of … ?

 

hoogbegaafdJe hebt allerlei vragen, je googelt je misschien een slag in de rondte 😉 en je hebt misschien al veel kennis opgedaan over hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid. En toch voelt er iets niet helemaal goed. Je kind zit niet helemaal lekker in zijn of haar vel, heeft niet zo veel zin in school en heeft soms driftbuien. Anderen denken soms aan ADHD, Asperger of PPD-NOS. Wij zijn zelf heel voorzichtig met labels, want als ze verkeerd geplakt worden, ben je nog verder van huis.

Vragen waar wij antwoord op geven:d
  • hoe kom ik erachter of mijn kind meer – of hoogbegaafd is?
  • wat is de relatie met hooggevoeligheid?
  • welke consequenties heeft dit voor school?
  • wat helpt mijn kind bij hooggevoeligheid?
  • hoe ga ik om met het perfectionisme van mijn kind?
  • hoe ga ik om met faalangst van mijn kind en wat kan kindertherapie betekenen?
  • hoe leer ik mijn kind om beter om te gaan met zijn of haar heftige gevoelens?
  • wat is onderpresteren en wat valt eraan te doen?
  • ik heb iets gehoord over groeimindset, maar wat is dat precies?

Soms heb je wat extra kennis of een gesprek nodig om meer inzicht te krijgen. Een verkeerd label bij mogelijke meer- of hoogbegaafdheid, kan veel problemen geven. Als ouder wil je graag dat je kind op school op zijn plek zit. En dat leerkrachten weten hoe jouw kind op een positieve manier benaderd kan worden. In het gesprek sluit ik aan bij wat past bij jullie, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

Een adviesgesprek waarin je veel vragen kunt stellen helpt je heel snel op weg. Het bespaart soms ook geld, omdat een uur praten een duidelijke richting geeft voor eventueel verder onderzoek. Een adviesgesprek vindt meestal plaats op het praktijkadres van Prem in Leidschendam, maar het kan eventueel ook telefonisch. Uit ervaring is gebleken dat dat laatste ook prima werkt. In beide gevallen wordt de afspraak ingepland als een uur adviesgesprek. Meer informatie over onze tarieven is hier te vinden. Voor een afspraak kun je bellen naar 06 14582364 of mailen naar premkroon@gmail.com of gebruik maken van het contactformlier.

Ja, neem met mij contact op